ההתמחות שרותי רשת -סייבר ונתוני עתק

מגמת הנדסת תכנה ההתמחות שרותי רשת -סייבר ונתוני עתק

בחלופה זו יתכנתו שרותי Web להגנה על רשתות תקשורת ומערכות הפעלה תוך ניהול נתוני עתק.

המטרה היא לתת לילדים כלים להגנת על תשתיות הרשתות, הקניית כלים להגנת סייבר והקניית כלים לניהול וניתוח נתוני עתק.

זוהי תכנית שבבסיסה באה כצורך של מדינת ישראל החשופה למספר עצום של התקפות קיברנטיות אשר מסכנות את המדינה ואזרחי על בסיס יומיומי.

המטרה היא לתת לתלמידים כלים להפוך לאנשים אוטודידקטים אשר מאפשר להם להתקדם באופן מהיר וחפשי בטכנולוגיות החדישות ביותר.

התכנית דורשת הכרות של רשתות תקשורת ואופן פעולה של מערכות הפעלה על מנת לזהות פריצות ולהגן עליהן. כמו כן, התלמידים ילמדו לנהל ולנתח מערכות של נתוני עתק (big data).

מעצם טבעה של תכנית לימודים זו, ההקניות קצרות  ונדרשת התנסות רבה של התלמידים בעבודת חקר אישית.

השעות מוקדשות להתנסות במעבדה, להוראה במעבדה ולהנחיה אישית.

החל משנת תשע"ט תלמידי המגמה ייאומצו על ידי 7180 של יחידת 8200 אשר מלווה התמחות יחודית חדשה זו.

ביג ביד דאטה: עתיד טכנולוגיית מידע

מהו סייבר: