האמנות היא חלק מהחיים ונמצאת בכל מקום. היא מהווה חלק בלתי נפרד ומהותי בהתפתחות התרבות האנושית, וקיימת מאז ומעולם כעדות לפעילותה היצירתית, להשקפותיה ולצרכיה האישיים של החברה.

האמנות הפלסטית כוללת בתוכה יצירות בדו מימד, תלת מימד ווידאו. האדם/האמן יוצר ומביע את רעיונותיו ואת רגשותיו, את תפיסתו האסתטית ואת מיומנותו הטכנית, וממחיש אותם בחומרים שונים ובכלים חזותיים, שהוא בוחר בהם ועומדים לרשותו.

יצירתיות וכישורים אמנותיים מוערכים היום ע"י מעסיקים בכל התחומים. מרבית בוגרינו ממשיכים בלימודים גבוהים ומביעים בפורומים שונים את שביעות רצונם מהלימודים במגמה זו. בוגרינו לומדים במוסדות המובילים בארץ ללימודי האמנות והעיצוב כגון: "בצלאל", "שנקר", "הטכניון", "המדרשה" ו"המכון הטכנולוגי חולון".

בתכנית הלימודים:

• עבודה מעשית בסדנא
  • היבטים בהבנת האמנות על רקע העולם המודרני
  • תולדות האמנות המודרנית

• הקניית מושגים ומונחים בסיסיים המאפיינים את הזרמים ואת המגמות השונות באמנות מודרנית ועכשווית.
  • פיתוח יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא.
  • פיתוח הבנה של הגורמים הנסיבתיים והאישיים המשפיעים על היוצר ועל היצירה המודרנית.
  • פיתוח כושר התבוננות ורגישות חזותית למגוון הרחב של מרכיבי היצירה המודרנית ומשמעותיה.
  • פיתוח מיומנויות ניתוח של יצירות מהתקופה המודרנית באמצעות מרכיבי השפה החזותית.

בסדנא נלמד יסודות הרישום והצבע, טכניקות עבודה בחומרים מגוונים, פיתוח השפה החזותית-טיפוח כושר ההבעה, טיפוח היכולות והכישורים הטבעיים, יצירה אישית באמצעות היכולת לבחור את הניסוחים, את הכלים ואת החומרים המתאימים, שימוש במצלמה מקצועית בעידן הדיגיטלי ושאילת שאלות כיצד צילום ווידאו הם חלק מעולם האמנות העכשווית, נבנה תיק עבודות המהווה תנאי בסיסי לקבלה לכל אחד ממוסדות הלימודים הגבוהים בתחומי האמנות והעיצוב.

• תלמידים שוחרי אמנות ותלמידים המעוניינים להרחיב השכלתם בתחום התרבות.
  • תלמידים בעלי יכולת הבעה מעשית בנושאים שונים הנגזרים מעצם לימודי האמנות.
  • אין צורך בידע מקדים.

למה חייכה המונה ליזה, ומי הוסיף לה שפם? למה ואן-גוך חתך את אזנו, ולמי הוא שלח אותה? האם פיקאסו לא ידע לצייר, וצייר רק "קשקושים"? האם זו אומנות? (ערפל האוביון- ג'קסון פולוק)בכל השאלות האלו ובעוד שאלות רבות  נעסוק בשיעורי האמנות באווירה קלילה ומעניינת, אך לא על חשבון הרצינות, שתכין אתכם בצורה הטובה ביותר לבגרות. צוות ההוראה הינו בעל ניסיון רב בהכנת התלמידים לבגרות, ויעידו על כך מאות הבוגרים שלנו.

רכזת המגמה: ויקי מאן mannviki@gmail.com

• ויקי מאן