דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית בשפה האנגלית

מגמת הדיפלומטיה מסייעת לבוגר להשתלב בעולם המאה העשרים. הידע והמיומנויות שירכוש יהוו נכס צאן ברזל לאורך כל הדרך בחייו הפרטיים ובכל קריירה שיבחר.במסגרת הלימודים במגמה התלמידים ירכשו כלים אשר יהיו להם לתועלת בהמשך דרכם בלימודים, בקשרים בין-אישיים, בין תרבותיים ובין לאומיים. תכנית הלימודים במגמה מקנה מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה כיום, כגון הצגת נושאים שונים בפני קהל באמצעות מצגות, שיפור העמידה בפני קהל, רכישת מיומנויות חשיבה ביקורתית וחדשנית, עבודת צוות ויצירת הבנות ומוסכמות.

רמת הלימודים – 5 יחידות לימוד

הלימודים מקנים לתלמידים 5 יח"ל נוספות באנגלית מעבר ל-5 יח"ל הנלמדות כמקצוע חובה.

בתוכנית הלימודים:

הלימודים נחלקים ללימודי בסיס וללימודי הרחבה:

לימודי הבסיס כוללים את מיומנויות התקשורת בהיקף של 3 יח"ל: תקשורת בינאישית, אתיקה בעיתונאות וברשתות החברתיות, יחסים בינלאומיים ודיפלומטיה בינלאומית, דיונים ודיבור בפני קהל (Debate) ושימוש יעיל בפלטפורמות חברתיות.

לימודי ההרחבה כוללים ניהול סכסוכים ויישובם בהיקף של 2 יח"ל: רכישת כלים ישומיים לפתרון בעיות וליישוב סכסוכים, שימוש באסטרטגיות מילוליות ולא מילוליות, יצירת תקשורת בונה ומתן פתרונות לקונפליקטים אישיים, בינאישיים וקבוצתיים. קריאה ביקורתית של ניהול משא ומתן, מיומנויות גישור ודיפלומטיה. הרב תרבותיות ואמנות הדיון תוך דגש על פיתוח דיאלוג בין תרבויות שונות ויצירת כישורי שיח.

הלימודים מיועדים לתלמידים מצטיינים עם מוטיבציה גבוהה השולטים ברמה טובה בשפה האנגלית. כמו כן לתלמידים המתעניינים בנושא תקשורת עולמית ויחסים בינלאומיים.

תנאי קבלה

• ציון 90 ומעלה בהקבצה א' באנגלית
  • ראיון קבלה באנגלית

הלמידה במגמה אינה למידה פרונטאלית מסורתית אלא למידה פעילה תוך התנסות. במהלך הלימודים התלמידים ישמעו הרצאות ממומחים שיגיעו לבית הספר וישתתפו בפרויקטים יחודיים בקנה מידה בינלאומי למשל: "מודל האו"ם", "דיבייט", בנוסף לכך, יתקיימו פרויקטים משותפים עם בני נוער מחו"ל.

רכזת המגמה: שרון פלוס קרס sharonfluss@gmail.com

• שרון קרס