קישור לחדר זום בבית הפתוח

כימיה

עוד מימי האלכימאים, שניסו להפוך מתכות פשוטות ונפוצות לזהב ולמצוא את השיקוי לחיי נצח, ועד לכימאים המודרניים של ימינו לכימיה מקום של כבוד בכל עת ודבר. כימיה היא מדע העוסק בחקר מבנה החומרים שמהם מורכב העולם ותכונותיהם. לימוד התכונות והתגובות בין חומרים שונים מאפשר פיתוח של מגוון חומרים למטרות ולשימושים שונים שעושה בהם האדם: שימושים יומיומיים, תעשייתיים וטכנולוגיים. במקצוע הכימיה משולבים תחומי מדע שונים כגון: מדעי הסביבה, רפואה, ביולוגיה וביוכימיה, פיסיקה וגאולוגיה. המדע הכימי משמש כבסיס ללימודי רפואה, רוקחות, הנדסת חומרים, ננו, הנדסת מזון, ביוטכנולוגיה, הנדסת אלקטרוניקה ועוד.

בשנים האחרונות הוענקו 6 פרסי נובל (מתוך 12) בתחום הכימיה לחוקרים מישראל על מחקרים פורצי דרך שתורמים לחברה. בין החוקרים פרופ' עדה יונת בתחום הביוכימיה של חלבונים, ופרופ' שכטמן שהגדיר מבנה גבישי חדש.

לכימאי תפקיד מוביל במגוון תעשיות בפיתוח חומרים בעלי תכונות ייחודיות, לדוגמה: בחברות הייטק – פיתוח מוליכים למחצה, חיישנים; בתעשיית הקוסמטיקה – פיתוח רכיבי איפור וטיפוח; בתעשיית הפלסטיק – חקר וייצור של חומרים המיועדים לכל תחומי חיינו; בחברות התרופות – פיתוח וייצור תרופות ובמשטרה – פיתוח וזיהוי חומרים באירוע פלילי.

לימודי הכימיה משלבים תיאוריה הנלמדת בכיתה עם התנסות ישירה במעבדות. כמו כן נעשה שימוש מסייע בתוכנות ובלומדות במחשב. התלמיד לומד להכיר את תהליך החקר המדעי ברמת המאקרו, המיקרו, הסמל והתהליך.

בתכנית הלימודים

70% היבחנות חיצונית:

55% הליבה והבסיס של הכימיה שכוללים בחינה חיצונית בכתב בסוף כיתה י"א.

15% בחינה במעבדת חקר, שבה התלמיד עובד במהלך שנתיים על תיק עבודות מעבדה, ונבחן באופן אישי בסוף כיתה י"ב ע"י בוחן חיצוני בע"פ.

30% היבחנות פנימית:

20% התלמיד ייבחן בנושאים שאינם נכללים בחלק השייך להיבחנות החיצונית כגון: שיווי משקל ותרמודינמיקה, וכן בנושא בחירה מתוך שלל נושאים – כימיה פיזיקלית, פולימרים, כימיה אורגנית מתקדמת, כימיה סביבתית, ביוכימיה ותדמודינמיקה מתקדמת או ביצוע מינימחקר רמה 3.

10% חלק מתוך עבודת מעבדת החקר שנכללת במסגרת הציון להיבחנות פנימית.

• מקצוע מדעי ריאלי – בגרות יוקרתית ברמה של 5 יח"ל.
  • מקנה בונוס של  25 נקודות בכל האוניברסיטאות.
  • מאפשר מגוון רחב ומעניין של תפקידים בצבא ובאזרחות.
  • ברוב האוניברסיטאות בארץ ובחו"ל נדרש ידע בכימיה בהיקף 3 יח"ל כדי להתקבל ללימודי רפואה

אם יש לך סקרנות ורצון להבין כיצד נוצרים חומרים חדשים, ואם יש לך שאלות רבות כיצד עובדים חוקי העולם המדעיים שבו אנו חיים, מגמת הכימיה היא בדיוק המקום הנכון בשבילך.

תנאי קבלה

ציון 90 ומעלה בהקבצות ב'1 או 70 ומעלה בהקבצות א' 60 ומעלה בכיתת טכניון.

רכז המגמה: ירדן קדמי  yarden.kedmi@gmail.com

• ירדן קדמי