עיצוב

תחום העיצוב הוא חלק בלתי נפרד ממרקם החיים. החברה שבה אנו חיים מתפקדת כחברת שפע וצריכה המאופיינת במגוון של מוצרי תעשייה הבאים לידי ביטוי בעיצוב התעשייתי, בעיצוב העממי ובעיצוב העילית. המודעות לנושא העיצוב תורמת לפיתוח הכלכלה ולאיכות הסביבה, למודעות הצרכנים ולרווחת האדם בסביבה שבה הוא חי.

מגזין "טיים" קבע כי העיצוב יהיה המקצוע של המאה ה-21, מכיוון שבכלכלה העולמית העכשווית הטכנולוגיה נגישה לכל, והיתרון נמצא באסתטיקה, בפונקציונאליות ובעיצוב.

מאחורי המוצרים עומדים מעצבים. אלה משלבים את דרישות הקהל עם יכולות טכנולוגיות, והמשותף לכולם הוא הרצון לחדש ולהיות צעד אחד לפני כולם.

הביטו לרגע סביבכם, במקום שבו אתם קוראים שורות אלו: השולחן, הכיסא שעליו אתם יושבים, המכשיר הסלולרי, המנורה שמעליכם, כל אלו הם מוצרים שעברו תהליך של עיצוב. מה דעתכם עליהם? האם הם משפרים את איכות חייכם? האם הם מתאימים לאישיותכם?

רמת הלימודים: 5 יח"ל

בתכנית הלימודים

יסודות העיצוב (1 יח"ל)- בתכנית זו נלמדים ומוטמעים היסודות המקצועיים. דרך ניתוח מוצרים נלמד להשתמש במושגי יסוד של השפה הצורנית. נבין את הקשר בין תכונות החומר לטכנולוגיות הייצור הקיימות היום. בתהליך של השוואה בין מוצרים נלמד לזהות כיצד שיקולים וגורמים משתנים מביאים לעיצוב מחדש של מוצר.

יישומי עיצוב (4 יח"ל)- פיתוח מוצרים ועיצוב גראפי- במהלך 3 שנות הלימוד בסדנת העיצוב נלמד לתכנן מוצרים תלת-ממדיים ודו-ממדיים. יחד נעבור את המסלול הנדרש משלב הגדרת הבעיה, איסוף המידע הרלוונטי, הצגת הפתרונות השונים עד להצגת הרעיון הסופי באמצעות מודל או תוצר דו-ממדי. הלימודים מתנהלים במתכונת סטודיו, כאשר הזמן מחולק לעבודה אישית של התלמיד בליווי הנחייה ולדיון משותף של המשתתפים בסדנה אודות הפרויקטים. בסוף התהליך נתנסה בעבודה על פרוייקט גדול, שיצטרף לתיק העבודות העשיר המתאסף במהלך הזמן.

מגמת העיצוב מציעה חוויה יוצאת דופן של עבודה אינטנסיבית אך מהנה. במגמה נשים דגש על יזמות, פיתוח המקוריות, חוש אסתטי ויצירתיות. נטפח את היכולות ואת הכישורים הטבעיים ונבנה תיק עבודות עשיר ומגוון המהווה תנאי בסיסי לקבלה לכל אחד ממוסדות הלימודים הגבוהים בתחומי העיצוב. כמו כן נבנה בסיס ידע חזק בעבודה בתלת ממד ובתוכנות העיצוב המובילות בשוק, שבהן ניתן להשתמש בצבא, במוסדות הלימוד או לצרכים פרטיים. כל זאת באווירה חופשית, מהנה ולא שגרתית.

מגמת העיצוב משתתפת בפרוייקט ייחודי ויוקרתי- "פרוייקט חלוץ". פרוייקט זה מהווה פריצת דרך בלמידה משמעותית, חוויתית ורב תחומית. במסגרת הפרוייקט מתקיים שיתוף פעולה בין מגמות עיצוב ואלקטרוניקה במטרה ליצור פרוייקט משותף מקצועי שבאמת עובד. צורת עבודה זו מתקיימת היום בתעשייה, בה לכל איש מקצוע יש תפקיד בפרוייקט משותף וגדול. ההתנסות בעבודה מול אנשי מקצוע אחרים מקרבת את הלמידה לעולם האמיתי והאתגרים הטמונים בו. סדנת העיצוב מאובזרת במכשור טכנולוגי מהשורה הראשונה על מנת לעמוד בביצוע הרעיונות הכי מהפכניים, מקוריים ואסתטיים שאפשר. יש לציין שכמות המשתתפים בפרוייקט מוגבלת, אך המכשור המתקדם פתוח לשימוש המגמה כולה.

כמו כן, המגמה משתתפת בפרוייקט "שילוב תלמידים בתעשייה" שבו התלמידים מבקרים ומתנסים בעיצוב פרוייקט במפעל. במסגרת הפרוייקט התלמידים עובדים בשיתוף עם מעצבים בתעשייה ונחשפים לתהליך ייצור המוצרים.

• לתלמידים המעוניינים להיחשף לעולם מרתק זה, תוך אפשרות להשתלב בכל אחד מתחומי העיצוב בעתיד (בצבא ו/או בעבודה): עיצוב המוצר, עיצוב פנים, עיצוב גרפי, עיצוב אופנה, תקשורת חזותית, עיצוב בימה, עיצוב סביבה ואדריכלות ולאלו מביניכם שמעוניינים להיות צרכני עיצוב טובים יותר.
  • לתלמידים המסוגלים לעמוד בעשייה אינטנסיבית הדורשת סבלנות, השקעה ומחוייבות.
  • לתלמידים בעלי רקע בציור (אין זה תנאי הכרחי).
  • לתלמידים בעלי ידע בסיסי באנגלית המסוגלים ללמוד תוכנה שתפריטיה באנגלית.
  • לתלמידים בעלי ידע בסיסי בצורות הנדסיות, במדידה ובעלי ראייה מרחבית טובה.
  • לתלמידים יצירתיים ובעלי דמיון מפותח (את היצירתיות נמשיך לפתח במהלך העבודה בסדנא).
  • לתלמידים שאוהבים לעבוד בחומרים שונים ובמכשירים מתקדמים.

רכזת המגמה: ויקי מאן mannviki@gmail.com

• ויקי מאן