ערבית

20% מהאזרחים במדינת ישראל הם ערבים, כל המדינות שמקיפות את ישראל במזרח התיכון הן מדינות ערביות, ומכאן באה החשיבות ללמוד את השפה הערבית והצורך בה כדי להכיר את האחר ולהגיע לפשרה, לשלום ולדו-קיום לטובת כלל האזרחים. ערבית ועברית הן שפות אחיות ויש ביניהן דמיון רב.

הדגש במגמה הוא בעיקר על השפה הספרותית. במקצוע הערבית רוכשים יכולת הבנה וקריאה עצמית בטקסט ערבי מודרני ובעיתונות יומית תוך שימוש במילון ערבי-עברי. כמו כן לומדים לנהל שיחה על נושאים אישיים בערבית.

• מבחן הבגרות מתקיים רק בסוף י"ב.
  • הציון הסופי נחלק ל- 30% הערכה חלופית ו- 70% ציון בגרות.
  • ההערכה החלופית נמדדת במהלך 3 השנים ע"י כלי הערכה מגוונים כמו: עבודות ופרויקטים אישיים. בסוף י"ב יתקיים מבחן בע"פ.

בתכנית הלימודים

• הרחבת הידע בתחום הדקדוק והתחביר.
  • לימוד טקסטים מהעיתונות, מקטעי ספרות יפה של גדולי הסופרים (מודרניים וקלאסיים) וגם מהקוראן.
  • יכולת הבעה בכתב.
  • מיומנות שימוש במילון ערבי-עברי.

• הקניית ידע על התרבות הערבית (חגים, מנהגים, חתונות, קבלת האורח, מעמד האישה).
  • הקניית ידע על האסלאם (הקוראן והמבנה שלו, קורות חיים של הנביא מוחמד, שיעה, השנה ההג'רית וכו').
  • הרצאות אורחים במגוון נושאים תרבותיים ואקטואליים.
  • ביקור במוזיאונים שונים (מודיעין או האסלאם).

למי מתאים ללמוד במגמה?

לתלמידים שלמדו את השפה הערבית בחטיבת ביניים ושולטים באותיות מבחינה גרפית ופונולוגית כמו כן לתלמידים שיש להם יכולת קריאה בסיסית ואוצר מילים בערבית.

מעבר ליכולות הלימודיות חשוב מאוד לאהוב ולרכוש שפה אחרת ולהכיר תרבות חדשה.

רכזת המגמה: פונדק מונה       mona.fondak@gmail.com

• מונה פונדק