תיירות – לתלמידי כיתת אתגר בלבד

תיירות במאה ה-21 היא ענף כלכלי חשוב ביותר בעולם ובישראל. הפוטנציאל התיירותי הגבוה של ישראל כולל מגוון אתרים היסטוריים, דתיים ותרבותיים בשילוב עם אקלים ים תיכוני ונוף אנושי ייחודי במדינה מתקדמת.

מגמת התיירות מקנה לתלמידים הלומדים בה ונבחנים בהצלחה תעודה מקצועית ויכולת לעסוק בפקידות קבלה.

מטרות מגמת התיירות

• להבין את חשיבות התיירות לישראל.
  • להכיר את חבלי הארץ השונים ואת אתרי התיירות.
  • לבנות מסלולי תיור בארץ.
  • לדעת את סוגי בתי המלון ואת שירותי האכסון.
  • להכיר את המחלקות השונות במלון ובעיקר את הקבלה ואת תפקידי פקיד הקבלה.
  • לפתח יכולת עבודה עם קהל לקוחות מגוון.
  • להכיר את סוגי התיירות הקיימים.
  • להכיר את הגורמים המשפיעים על התיירות בישראל.
  • להכיר ולהשתמש במושגים מקצועיים בתחום.
  • לחשב מחירונים של סיורים ובתי מלון בתחום תכנון וארגון תיירות.

רמת הלימודים – 8 יחידות לימוד

בתכנית הלימודים

התלמידים לומדים להכיר את המאפיינים התיירותיים, תיירות פנים וחוץ, ניהול השיווק התיירותי, לימודי הפנאי, תכנון תיירות וכן את ארצות התיירות, ניהול וייעוץ תיירותי במשרד נסיעות, ניהול חשבונות, הזמנות וקבלת אורחים במלון, ניהול מלונאי ויישומי מחשב בבתי מלון ובתיירות.

בוגר התמחות ניהול מלונאי יכול להשתלב כפקיד קבלה במלון וכן במשרדים המארגנים תיירות נכנסת לישראל.

במהלך השנה יצאו התלמידים לסיורים באתרים תיירותיים במדינה ויבקרו בבתי מלון.

הוראת המקצוע מורכבת מסיורים ומהוראה עיונית. החומר העיוני נלמד בעזרת ספרי לימוד, מפות ודפי עבודה. הלמידה היא מגוונת וכוללת צפייה במצגות, התנסות מעשית בעבודת הקבלה בעבודה מול מחשב, לימוד תוכנה, משחקי תפקידים ועוד…

לימודי התיירות מיועדים לתלמידי כיתת אתגר.

רכזת המגמה: כרמית בן חיים bencarbh@gmail.com

• כרמית בן חיים