תקשורת

אתם חוזרים הביתה מבית הספר, נצמדים לאחד מהמסכים שבסביבה, טלויזיה/מחשב/סמארטפון צופים בסדרה האהובה עליכם, נשאבים לתוך עולם של דמיון או מציאות והכל הופך לרגעים אמיתיים.

חשבתם פעם מי עומד מאחורי כל הסדרות האלו? מאחורי כל תוכנית טלויזיה ואפילו חדשות? עשרות בעלי תפקידים עובדים סביב השעון כדי שאנו נוכל לצפות בכל מה שמשודר לנו בטלויזיה. יש מי שכותב, יש מי שמביים, יש מי שיוצא לשטח ועושה תחקירים, יש מי שמגלה עובדות ורעיונות חדשים. יש מי שמצלם ומי שעורך. עד שבסופו של דבר כולנו נוכל לראות את היצירה.

היצירה הזו יכולה להיות כתבת חדשות או קליפ חדשני, סרט עלילתי, או סרט תיעודי, והיא בעיקר יכולה להיות היצירה שלכם.

אצלנו במגמה תתנסו בכל אחד משלבי ההפקה – מחשיבה על רעיון ועד הגשת סרט קצר לכל תחרות שתבחרו.

במסגרת המגמה תחוו  חוויה של יצירה כבר מהשיעור הראשון. תוכלו לעסוק בכל נושא שתבחרו באופן שתבחרו. אצלנו הלימודים הם מחוץ לקופסא! תצאו לשטח עם מצלמות, תספרו סיפורים, תביעו דעה, תתעדו את העולם סביבכם ובעיקר תעשו משהו אחר, תהיו מעורבים בחיי הקהילה הבית ספרית. תיצרו, תכתבו רעיונות, תצלמו, תראיינו, תערכו, תעבדו בצוותים ותתנסו בעבודה בציוד מקצועי וזו שמחוצה לה. במסגרת הפרויקטים שתיצרו תוכלו להשפיע על תהליכים המתרחשים סביבכם.

במסגרת הלימודים העיוניים תנתחו סרטים, סדרות טלוויזיה וחדשות, תבינו את תפקידה של התקשורת בחיינו ואת כוחה הרב, תזהו תהליכים חשובים המתרחשים במדינה בעקבות התקשורת, ובעיקר תהיו צרכני תקשורת ביקורתיים יותר המבינים את המניפולציות של עולם התקשורת.

רמת הלימודים 8 יח"ל

הלימודים במגמה ועמידה בכל המטלות וההתחייבויות מעניקים 8 יח"ל בבגרות.

3 היחידות הנוספות הן במסגרת פרויקט הגמר המעשי, הרחבת הפרויקט והגשת סרט מורכב המצריך פעילות רחבה יותר של כל בעלי התפקידים ומלווה בתיק הפקה מקיף המתעד את כל שלבי התהליך.

בתכנית הלימודים

בכיתה י' – הפקת קליפ במסגרת נקודת מבט או מונולוג בהתאם לבחירה בנוסף לתרגילי הפקה קצרים.

בכיתה י"א – הפקת שתי כתבות קצרות על כל נושא שבוחרים.

בכיתה י"ב – הפקת סרט דוקומנטרי קצר באורך של עד 15 דקות, שוב בהתאם לבחירה.

במסגרת הלימודים העיוניים לומדים נושאים העוסקים בעולם הריאליטי, הפרסומות, החדשות, הצילום העיתונאי, הקליפים, הפוליטיקה ועוד נושאים רבים ומגוונים המדגישים את השינויים שחלו בתקשורת ובפריצתה לאפיקי דעת שונים. הלימודים כוללים צפייה מרובה בחומרים וויזואלים (סרטים, קליפים, פרסומות, סדרות ותוכניות טלוויזיה שונות).

מחוץ לקופסא כבר אמרנו.

אווירה המאפשרת למידה אחרת וחוויתית.

התנסויות בתפקידי ההפקה השונים במהלך שלוש שנים, והתמקצעות באחד מהם.

ניתוח סרטים והבנה עמוקה של המשמעות מאחורי הצילום.

בכל שנה אנו פותחים את השנה בערב מגמה שבו מוצגים פרוייקטים של תלמידים על מסך גדול בפני קהל. לשמוע מחיאות כפיים עבור היצירה שלך, זו אחת החוויות המרגשות והייחודיות למגמה.

תלמידים מצטיינים משתתפים בפרוייקט חממה לתלמידי קולנוע מצטיינים בקיץ בין י"א לי"ב, פרוייקט ארצי וייחודי.

בוגרי המגמה המעונינים בכך יכולים להמשיך ללמוד י"ג י"ד ללימודי הנדסאי מערכות קולנוע וטלויזיה ואח"כ להתקבל לתפקידים מגוונים ומקצועיים ביחידות ההסרטה של דובר צה"ל.

למי מתאימים הלימודים

מי שחלם תמיד ללמוד משהו אחר וחוויתי.

מי שרוצה ומחפש הזדמנות להכיר עולם שונה ואחר בבית הספר.

מי שרוצה להבין את עולם התקשורת .

מי שמחפש כלים מקצועיים שישרתו אותו בשעות הפנאי ובעתיד מקצועי.

מי שעולם הקולנוע והטלויזיה מעניין אותו וחולם להתנסות בתהליכים המתרחשים בעולם זה.

תנאי קבלה

מוטיבציה גבוהה