אלקטרופיזיקה

אם אתם תלמידים שמתכננים את עתידכם ומעוניינים בכרטיס כניסה עתידי לאקדמיה ולעולם ההייטק, אנו מציעים לכם מסלול מיוחד המשלב שתי מגמות מבוקשות: מגמת אלקטרוניקה ומחשבים בשילוב מגמת פיזיקה.

בגרות המשלבת פיזיקה עם לימודי אלקטרוניקה פותחת דלתות לעתיד מדעי וטכנולוגי באקדמיה ובתעשיית ההיי-טק. השילוב מאפשר לתלמידים לפתח יכולות חשיבה מעולות ומקנה הבנה מעמיקה של אופן פעולתם של מכשירים ומערכות המהווים חלק בלתי נפרד מחיינו.

רמת הלימודים : 10 יחידות לימוד

במסלול זה תלמדו 5 יח"ל אלקטרוניקה ומחשבים  ו-5 יח"ל נוספות פיזיקה, ותהנו מכל היתרונות של שני המקצועות המבוקשים הללו.

5 יחידות פיזיקה מהוות מקפצה ללימודים מתקדמים של כל מקצוע מדעי, רפואי וטכנולוגי, ומקנה מיומנויות חשיבה הבאות לידי ביטוי בחיי יומיום ובמקצועות מגוונים.

כמו כן הידע הנרכש ב5 יחידות אלקטרוניקה מאפשר לתלמידים ולתלמידות שיבחרו במסלול זה השתלבות מהירה במקצועות טכנולוגים בצבא ואפשרויות תעסוקה מגוונות במקצועות נחשקים.  הודות לידע בתחומים יישומיים כגון מבוא לאלקטרוניקה, מיתוג, הנדסת מחשבים (שפות תיכנות וארדואינו), אלקטרוניקה מקבילית ועוד, הבוגרים של המגמה נהנים מהזדמנויות תעסוקה, כך שביכולתם לבחור האם להמשיך ללימודי הנדסה, רפואה או מדעים מתקדמים, או שברצונם ליהנות מאפשרויות התעסוקה הפתוחות בפניהם.

פירוט על שני המקצועות המוגברים ניתן למצוא בעמוד אלקטרוניקה ובעמוד פיזיקה.

יש להדגיש שתלמידים במסלול זה שיבקשו ללמוד במכללה הטכנולוגית בביה"ס יצטרכו להשלים תכנים מסויימים הנוגעים למקצוע ההתמחות באלקטרוניקה.

תנאי הקבלה :

תלמידים בעלי יכולת למידה ומוטיבציה גבוהה

תלמידי טכניון בעלי ציון מעל 60 במתמטיקה או תלמידי הקבצה א' בעלי ציון מעל 75.

רכזי המגמה: ראובן סופר reuvensof@walla.co.il
נייד: 054-9933069