דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית בשפה האנגלית

קישור לחדר זום בבית הפתוח

מגמת הדיפלומטיה מסייעת לבוגר להשתלב בעולם המאה העשרים ואחת. הידע והמיומנויות שירכוש יהוו נכס צאן ברזל לאורך כל הדרך בחייו הפרטיים ובכל קריירה שיבחר. במסגרת הלימודים במגמה התלמידים ירכשו כלים אשר יהיו להם לתועלת בקשרים בין-אישיים, בין תרבותיים ובין לאומיים. תכנית הלימודים במגמה מקנה מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה כיום, כגון הצגת נושאים שונים בפני קהל עמידה בפני קהל, רכישת מיומנויות חשיבה ביקורתית וחדשנית, עבודת צוות ויצירת הבנות ומוסכמות וכן חשיפה לידע נרחב מאוד בתחומי הדעת.

רמת הלימודים: 5 יחידות לימוד

בתוכנית הלימודים:

הלימודים נחלקים ללימודי בסיס וללימודי הרחבה:

לימודי הבסיס כוללים את מיומנויות התקשורת ודיפלומטיה בינלאומית בהיקף של 3 יח"ל שבהם נחשף התלמיד לתחומים: מנהיגות, גלובליזציה, יחסים בינלאומיים, דיפלומטיה בינלאומית, צילום עיתונאי, תרבויות, מודל האו"ם, דיבור בפני קהל, הצגת עמדה (debate) ושימוש יעיל בפלטפורמות חברתיות.

לימודי ההרחבה כוללים ניהול סכסוכים ויישובם בהיקף של 2 יח"ל: רכישת כלים יישומיים לפתרון בעיות וליישוב סכסוכים, שימוש באסטרטגיות מילוליות ולא מילוליות, יצירת תקשורת בונה ומתן פתרונות לקונפליקטים אישיים, בינאישיים וקבוצתיים. קריאה ביקורתית, ניהול משא ומתן, מיומנויות גישור ודיפלומטיה. רב תרבותיות ואמנות הדיון תוך דגש על פיתוח דיאלוג בין תרבויות שונות ויצירת כישורי שיח.

מדוע כדאי ללמוד במגמה?

• רכישת מיומנויות שפה מתקדמות: כתיבת מאמרים, נאומים ופיתוח חשיבה ביקורתית.
  • למידה חווייתית הכוללת מפגשים עם אנשי משרד החוץ במגוון תפקידים, בעלי תפקידים משגרירויות ממדינות זרות, השתתפות בתחרויות מול בתי ספר אחרים.
  • חשיפה לפורומים ומפגשים מקוונים עם תלמידים ממקומות שונים בארץ בנושאים שונים.
  • רכישת כלים לניהול משא ומתן ויכולת עמידה מול קהל.
  • בחינה וניתוח אירועים בקנה מידה עולמי.
  • יכולות אינטלקטואליות ופיתוח תקשורת בין אישית וחברתית.
  • חשיפה לפרויקטים ייחודיים בקנה מידה בינלאומי למשל: "מודל האו"ם".
  • קבלת בונוס של 20 נקודות באוניברסיטה.
  • למידה במסלול "מואץ" וסיום לימודי 5 יח"ל אנגלית בסוף י"א.

למי זה מתאים?

המגמה מתאימה לתלמידים בעלי מוטיבציה גבוהה וסקרנות, המעוניינים להרחיב דעת בתחומי תקשורת ויחסים בינלאומיים. תלמידים הרואים עצמם בעתיד משתלבים בתפקידי דוברות  או במישורים הדיפלומטים, משרד החוץ ומגוון תפקידים בעולם העסקי וההייטק הדורשים שליטה גבוהה  בשפה האנגלית. תלמידי המגמה יזכו ללמידה חווייתית מיוחדת ואחרת.

תנאי קבלה

• ציון 85 ומעלה בהקבצה א' באנגלית