לקישור לחדר הזום בבית הפתוח לחץ כאן

מדעי החברה

אם אתה שואל את עצמך שאלות כמו: מה דוחף אנשים להתפתח? מדוע יש אנשים שחייהם כל כך מוצלחים ואחרים אינם מצליחים? מדוע אוהדי כדורגל מתנהגים במגרשים כמו שהם מתנהגים? מדוע יש מתנדבים ליחידות קרביות ואחרים משתמטים? במסגרת הלימודים במדעי החברה ננסה לברר סוגיות כאלה ואחרות. אתה לומד מדעי החברה כדי להבין את עצמך.

שני תחומים מקצועיים נלמדים במדעי החברה:

• פסיכולוגיה – לימודי הפסיכולוגיה יסייעו לך להבין איך אנחנו לומדים, מדוע אנו חרדים מבחינות ומדוע גיל ההתבגרות הוא תקופה כל כך מקסימה, מדוע יש כל כך הרבה ויכוחים עם ההורים, והרי אנחנו אותם כל כך אוהבים. מהו IQ והאם נולדתי איתו או רכשתי אותו. מה קורה לנו בזמן לחץ ומהם מנגנוני הגנה. נלמד להבין מדוע כל כך קשה לקבל את השונה, ומדוע אנחנו מוכנים לשלם על ג'ינס כל כך הרבה. מהי פסיכואנליזה, פרדיספוזיציה, פנומנולוגיה, סוציאליזה ואינטלקטואליזציה. לא להיבהל הכל עומד להתבהר…
  • סוציולוגיה – לימודי הסוציולוגיה יסייעו לך להכיר את החברה ואת התרבות הסובבות אותך ולהבין את האופן בו הן משפיעות עליך . במסגרת הלימודים נלמד על התרבות שלכם, בני/ות הנוער, ועל מה שמבדיל בינה לבין תרבות המבוגרים, נשאל שאלות על העולם הגדול, שנדמה שהולך וקטן לאור מגמות הגלובליזציה, נשים דגש על תרבות הצריכה שמשפיעה עלינו ועל המשפחות שלנו באופן יומיומי, נשאל שאלות חשובות על עולם הארגונים והעבודה, שלא ירחק הזמן ותשתלבו בתוכו.

רמת הלימודים: 5 יחידות לימוד

2 יחידות סוציולוגיה בכיתה י"ב

2 יחידות פסיכולוגיה בכיתה י"א

יחידת אחת- עבודת מחקר בפסיכולוגיה או בסוציולוגיה

בכיתה י"ב כל תלמיד כותב עבודת מחקר אישית בנושא שמעניין אותו ממגוון הנושאים שבהם עוסקים לימודי הסוציולוגיה או לימודי הפסיכולוגיה. תלמיד שמסיים את לימודיו במדעי החברה יכול להשקיף על חייו ועל החברה שהוא חי במבט מבין ומושכל.

במהלך כיתה י"א כל תלמיד יכתוב עבודה יצירתית שתקיף 30% מחומר הלימוד. חומר זה יופחת מתכנית הלימודים במקצוע. בעבודה זו התלמיד יכול לתת ביטוי להתעניינותו האישית בתחומי הפסיכולוגיה או הסוציולוגיה באמצעות כתיבת עבודת מחקר בנושא שמעניין אותו, המלווה בהדרכה אישית מצוות המגמה, שאף בודק אותה.

לאור הרפורמה האחרונה בבחינות הבגרות התלמידים ייבחנו בבחינה חיצונית רק באחד המקצועות (פסיכולוגיה או סוציולוגיה), ובמקצוע השני ייבחנו בחינה בית ספרית שציונה כציון בחינת בגרות.

בתכנית הלימודים:

לימודי הסוציולוגיה יכללו נושאים שקשורים להבנת תופעות חברתיות כמו: תרבות גיל הנעורים, החברה הצרכנית בעידן הגלובלי ועולם הארגונים והעבודה.

לימודי הפסיכולוגיה יכללו נושאים שקשורים יותר להבנה של תהליכים שמתרחשים אצל הפרט, כמו: פסיכולוגיה חיובית – מדד האושר, זיכרון, תפיסת קשב. השפעה חברתית, הבנה של רגשות, קבלת החלטות ותיאוריות חדשניות בהתפתחותה של האישיות.

למי מתאים להצטרף למגמה?

כל אחד שמתעניין בחברה המקיפה אותו ובתהליכים האישיים שעוברים עליו יכול להצטרף למגמה ולהשתמש בידע שהוא יקבל גם כאשר הוא יסיים את לימודיו. המגמה תיתן כלים לעזרה בכל תחומי חייך בעתיד, במשפחה, בעבודה, עם חברים ועוד.

רכז המגמה: אלי בן לולו eli48@gmail.com

צוות המורים