דיזיין טק – עיצוב

לקישור לחדר הזום בבית הפתוח לחץ כאן

תחום העיצוב הוא חלק בלתי נפרד ממרקם החיים. החברה שבה אנו חיים מתפקדת כחברת שפע וצריכה המאופיינת במגוון ענק של מוצרים מעוצבים. כל מוצר עונה על צורך מדויק ופותר בעיה עבור קהל מסוים.

מגזין "טיים" קבע כי העיצוב יהיה המקצוע של המאה ה-21, מכיוון שבכלכלה העולמית העכשווית הטכנולוגיה נגישה לכל, והיתרון נמצא באסתטיקה, בפונקציונאליות ובעיצוב.

מאחורי המוצרים עומדים מעצבים. אלה משלבים את דרישות הקהל וצרכיהם עם יכולות טכנולוגיות, והמשותף לכולם הוא הרצון לחדש ולהיות צעד אחד לפני כולם. כך הופך המעצב לאיש מקצוע מבוקש בתעשייה.

במציאות  של היום, לא מספיק להיות איש מקצוע מצויין, חשוב עוד יותר להיות יצירתי ולחפש פתרונות פורצי דרך, דבר המקנה לתלמידים שלנו יתרון גדול בכל התחומים בשוק העבודה, גם כאלה שאינם נוגעים לעיצוב כלל.

תלמידנו מקבלים במגמה את כל הכלים הטכנולוגיים והמסורתיים, הדרושים להצלחה בכל תחומי העיצוב. הם מתנסים בתהליך העבודה המדויק אותו עובר כל מעצב מקצועי בדרך למוצר חדש ומקורי בתעשייה. כמו כן, תלמידנו מתקבלים למוסדות האקדמיים המובילים בתחומי העיצוב השונים: בצלאל, שנקר, טכניון, המכון הטכנולוגי חולון, ויצו ועוד, ואף מתמודדים ביתר קלות עם הלימודים שם.

רמת הלימודים: 6 יח"ל (5 יח"ל חיצוניות ו-1 יח"ל פנימית)

בתכנית הלימודים

יישומי עיצוב – פיתוח מוצרים ועיצוב גרפי – במהלך 3 שנות הלימוד בסדנת דיזיין טק נלמד לתכנן מוצרים תלת-ממדיים ודו-ממדיים בעזרת מכשירים טכנולוגיים מתקדמים (מחשבים עוצמתיים, מכשיר חיתוך לייזר, מכשיר ואקום פורמינג, מדפסות תלת ממד ועוד). יחד נעבור את המסלול הנדרש המתחיל בהגדרת הבעיה, איסוף המידע הרלוונטי, הצגת הפתרונות השונים ומסתיים בהצגת הרעיון הסופי באמצעות מודל או תוצר דו-ממדי. הלימודים מתנהלים במתכונת סטודיו, והתלמידים עובדים על הפרויקטים האישיים שלהם תוך ליווי של המורה. בסוף התהליך מתקבל תיק עבודות עשיר המתאים לתהליך הקבלה במוסדות האקדמיים בתחום.

תוכנות גרפיות – הלמידה כוללת תוכנות גרפיות מובילות בשוק העבודה. תוכנת אילוסטרייטור לשרטוט וקטורי, המאפשרת עיצוב לוגו, איור וחיתוך בלייזר. תוכנת פוטושופ לעריכת תמונות, המאפשרת ליצור חיבורים ומניפלציות על תמונות. כמו כן, ניעזר בתוכנות תלת ממד להפעלת מדפסות התלת ממד.

יסודות העיצוב – בחלק עיוני זה נלמדת השפה המקצועית הנדרשת בתעשיה. דרך ניתוח מוצרים נלמד להשתמש במושגי יסוד של השפה הצורנית. נבין את הקשר בין תכונות החומר לטכנולוגיות הייצור הקיימות היום. בתהליך של השוואה בין מוצרים נלמד לזהות כיצד שיקולים וגורמים משתנים מביאים לעיצוב מחדש של מוצר.

המיוחד במגמה

מגמת דיזיין טק מציעה חוויה יוצאת דופן של למידה. במגמה נשים דגש על יזמות, על פיתוח המקוריות, על חוש אסתטי ועל יצירתיות. נטפח את היכולות ואת הכישורים הטבעיים של התלמיד ונבנה תיק עבודות עשיר ומגוון המהווה תנאי בסיסי לקבלה לכל אחד ממוסדות הלימודים הגבוהים בתחומי העיצוב. כמו כן נבנה בסיס ידע חזק בעבודה בתלת ממד ובתוכנות העיצוב המובילות בשוק,

שבהן ניתן להשתמש בצבא, במוסדות הלימוד או לצרכים פרטיים. כל זאת באווירה חופשית, מהנה ולא שגרתית.

כמו כן, נצא לסיורים מרתקים ומלאי השראה במוזיאון העיצוב, במפעלים ובחברות עיצוב. במהלך הסיורים נחשף לפרויקטי עיצוב מרשימים של מיטב המעצבים בעולם, לצורת העבודה והחשיבה של מעצב ולשיטות הייצור המגוונות העומדות לרשותו.

מגמת דיזיין טק משתתפת בפרויקט ייחודי ויוקרתי- "ג'אם טק". פרויקט זה מהווה פריצת דרך בלמידה משמעותית, חווייתית ורב תחומית. במסגרת הפרויקט מתקיים שיתוף פעולה בין מגמות עיצוב ואלקטרוניקה במטרה ליצור פרויקט משותף מקצועי שבאמת עובד. צורת עבודה זו מתקיימת היום בתעשייה, שבה לכל איש מקצוע יש תפקיד בפרויקט משותף וגדול. ההתנסות בעבודה מול אנשי מקצוע אחרים מקרבת את הלמידה לעולם האמיתי והאתגרים הטמונים בו. סדנת העיצוב מאובזרת במכשור טכנולוגי מהשורה הראשונה על מנת לעמוד בביצוע הרעיונות הכי מהפכניים, מקוריים ואסתטיים שאפשר. יש לציין שכמות המשתתפים בפרויקט מוגבלת, אך המכשור המתקדם פתוח לשימוש המגמה כולה.

למי מתאים להצטרף למגמה?

• המגמה מתאימה לבנים ולבנות כאחד.
  • לתלמידים המעוניינים להיחשף לעולם מרתק זה תוך אפשרות להשתלב בכל אחד מתחומי העיצוב בעתיד (בצבא ו/או בעבודה): עיצוב המוצר, עיצוב פנים, עיצוב גרפי, עיצוב אופנה, תקשורת חזותית, עיצוב בימה, עיצוב סביבה ואדריכלות.
  • לתלמידים שמעוניינים להיות צרכני עיצוב טובים יותר.
  • לתלמידים המסוגלים לעמוד בעשייה הדורשת סבלנות, השקעה ומחויבות.
  • לתלמידים בעלי ידע בסיסי באנגלית המסוגלים ללמוד תוכנה שתפריטיה באנגלית.
  • לתלמידים בעלי ידע בסיסי בצורות הנדסיות, במדידה ובעלי ראייה מרחבית טובה.
  • לתלמידים יצירתיים ובעלי דמיון מפותח (את היצירתיות נמשיך לפתח במהלך העבודה בסדנא).
  • לתלמידים שאוהבים לעבוד בחומרים שונים ובמכשירים מתקדמים.

דוגמאות לעבודות תלמידים:

תנאי קבלה
מעבר בחינות קבלה למגמה (תאריך יימסר לנרשמים).

רכזת המגמה: ויקי מאן mannviki@gmail.com

צוות המורים