קישור לחדר זום בבית הפתוח

ערבית

20% מהאזרחים במדינת ישראל הם ערבים, כל המדינות שמקיפות את ישראל במזרח התיכון הן מדינות ערביות, ומכאן באים החשיבות  והצורך ללמוד את השפה הערבית כדי להכיר את האחר ולהגיע לפשרה, לשלום ולדו-קיום לטובת כלל האזרחים. ערבית ועברית הן שפות אחיות, ויש ביניהן דמיון רב.

לימודי ערבית פותחים בפניכם אופציות רבות בשוק העבודה: עיתונות (כתב לענייני ערבים), לימודי שפות, מזרח תיכון, קשרים בינלאומיים, סייבר וכו'.

הדגש במגמה הוא בעיקר על השפה הספרותית, אולם בתוכנית החדשה של משרד החינוך נתנו גם לערבית הדבורה 20% מהציון הסופי של הבגרות, דבר שמעלה את חשיבות הקניית השפה הדבורה באותה מידה.

במקצוע הערבית רוכשים יכולת הבנה וקריאה עצמית בטקסט ערבי מודרני ובעיתונות יומית תוך שימוש במילון ערבי-עברי. כמו כן לומדים לנהל שיחה על נושאים אישיים בערבית.

• מבחן הבגרות מתקיים רק בסוף י"ב.
  • הציון הסופי נחלק ל- 50% (30% הערכה חלופית+ 20% ערבית דבורה) ו- 50% ציון בגרות בכתב.

רמת הלימודים: 5 יחידות לימוד

בתכנית הלימודים

• לימוד טקסטים מהעיתונות, מקטעי ספרות יפה של גדולי הסופרים (מודרניים וקלאסיים), לימודי מבוא לקוראן .
  • הרחבת הידע בתחום הדקדוק והתחביר.
  • יכולת הבעה בכתב ובעל פה.
  • מיומנות שימוש במילון ערבי-עברי.

המיוחד במגמה

• הקניית ידע על התרבות הערבית (חגים, מנהגים, חתונות, קבלת האורח, מעמד האישה).
  • הקניית ידע על האסלאם (הקוראן והמבנה שלו, קורות חיים של הנביא מוחמד , השנה ההג'רית וכו').
  • הרצאות אורחים במגוון נושאים תרבותיים ואקטואליים.
  • ביקור במוזיאונים שונים (מודיעין או האסלאם).

למי מתאים ללמוד במגמה?

לתלמידים שלמדו את השפה הערבית בחטיבת ביניים ושולטים באותיות מבחינה גרפית ופונולוגית. לתלמידים שיש להם יכולת קריאה בסיסית ואוצר מילים בערבית.

מעבר ליכולות הלימודיות חשוב מאוד לאהוב את השפה ואת התרבות.

רכזת המגמה: פונדק מונה       mona.fondak@gmail.com

צוות המורים