פיזיקה

בגרות בפיזיקה פותחת דלתות באקדמיה ובצבא לרוצים להשתלב במקצועות מדעיים והנדסיים. לימודי פיזיקה מכינים את התלמידים והתלמידות להשתלב בתעשיית ההייטק, במדע וברפואה הידועים כמציעים קריירה מעניינת, מספקת ומתגמלת. פיזיקה היא הבסיס לכל המדעים וההנדסה, ולימודי פיזיקה בתיכון מוכרים כמקפצה הטובה ביותר לעולמות אלו, המפותחים מאוד במדינת ישראל.

פיזיקה עוסקת בתיאור המציאות ובהסבר עולם התופעות שסביבנו בעזרת תאוריות פיזיקליות. לרבות מהתאוריות הפיזיקליות יש יישומים טכנולוגיים חשובים, ששינו באופן משמעותי את אורח חיינו. הפיזיקה תרמה לקידום עולמנו מהסוסים אל תעופת הסילון, מהנר אל הלייזר ומיונת הדואר אל הדואר האלקטרוני. מדי יום ביומו אנו מתמודדים עם שאלות כגון: מה משמעותו של כור אטומי ליד הבית? האם טלפון סלולרי יכול להזיק למוח? מהו חומר רדיואקטיבי, ואיך הוא יכול מחד גיסא, לשמש במלחמה נגד הסרטן, ומאידך גיסא, לסכן את הבריאות? האם המיקרוגל הוא מכשיר מסוכן? מה משמעותם של הנתונים הרשומים על מכשירי החשמל הביתיים, ומה השלכתם על חשבון החשמל שלנו? השכלה בפיזיקה עוזרת להבנת סוגיות רבות, העומדות על סדר היום הציבורי ותורמות להרגשת השייכות לעולם הטכנולוגי שבו אנו חיים.

לימודי הפיזיקה מקנים מיומנויות חשיבה, ובמהלכם נרכשות יכולות כגון גמישות מחשבתית, ראייה מערכתית ויכולת להתמודד עם בעיות מורכבות. עורכי דין, אדריכלים, רופאים, כלכלנים ובעלי מקצועות נוספים, שלמדו פיזיקה, מעידים שהפיזיקה תרמה ליכולות האנליטיות שלהם ולאופן חשיבתם, גם במקצועות שאינם מבוססים על ידע פיזיקלי. 

רמת  הלימודים: 5 יחידות לימוד

בתכנית הלימודים

מבחנים חיצוניים- 70%

במסגרת לימודי המכניקה הניוטונית מתארים את סוגי התנועה השונים וחוקרים אותם: תנועה קצובה, תנועה שוות תאוצה, תנועה בליסטית, תנועה מעגלית ותנועת תנודות. מכירים את המושגים הבסיסיים ביותר: מקום, העתק, מהירות, תאוצה, כוח, מתקף-ותנע, אנרגיה, וכן מכירים את חוקי השימור: שימור התנע ושימור האנרגיה.

בלימודי האלקטרומגנטיות מכירים את הכוח החשמלי האחראי למבנה החומר ולמרבית תכונותיו. מתארים תופעות חשמליות ומגנטיות וחוקרים אותן: החל בחשמל סטאטי ועד ליצירת זרם חשמלי בעזרת תופעות מגנטיות.

 

הערכה פנימית- 30%

לימודים חוויתיים המבוססים על מעבדת חקר בקרינה וחומר, חשיפה לתגליות עכשוויות באסטרונומיה, הבנה של האתגרים ושל הפיתוחים בתעשיית החלל. במעבדות חקר בקרינה ובחומר מכירים את המודלים החל מניוטון ועד לאיינשטיין, לומדים את הקשר בין קרינה לחומר במבנה האטום ובתופעות גרעיניות כגון רדיואקטיביות וכורים גרעיניים.

 

המיוחד במגמה

  • בגרות בפיזיקה מפתחת יכולות חשיבה, ניתוח ותכנון התורמות לקבלת החלטות מושכלת בחיי יומיום ולעיסוק בכל תחום מדעי.

 

  • המוסדות להשכלה גבוהה נותנים עדיפות ראשונה ללימודי פיזיקה בתיכון.  במרביתם, בשל הביקוש הגבוה, בגרות בפיזיקה מהווה תנאי מקדים ללימודי תואר ראשון במקצועות המדעים וההנדסה.
  • הצבא מציע הן לבנים והן לבנות מגוון רחב ומעניין של תפקידים הדורשים בחינת בגרות בפיזיקה. קיימים מסלולים ותפקידים שבהם יש עדיפות ללומדי הפיזיקה ברמה מוגברת.

 

 

 

למי מתאים להצטרף למגמה?

המגמה מיועדת לתלמידות ולתלמידים הרוצים להשקיע בפתיחת דלתות לקרירה מדעית וטכנולוגית. התמיכה של  צוות המורים והאווירה בכיתה מאפשרת לכל תלמיד בעל מוטיבציה והרגלי למידה טובים להצליח.

 

תנאי קבלה

תלמידי טכניון בעלי ציון מעל 60 במתמטיקה או תלמידי הקבצה א' בעלי ציון מעל 75.

סקרנות ונכונות להתאמץ כדי להצליח.

 

רכזת המגמה: סמדר שביט  smadar.shavit@hd.amalnet.tempurl.co.il

צוות המורים

  • סמדר שביט

    רכזת פיזיקה
  • ולדימיר בודיק

    מורה לפיזיקה