לקישור לחדר הזום בבית הפתוח לחץ כאן

תיירות – לתלמידי כיתת אתגר בלבד

תיירות במאה ה-21 היא ענף כלכלי חשוב ביותר בעולם ובישראל.

הפוטנציאל התיירותי הגבוה של ישראל כולל מגוון אתרים היסטוריים, דתיים ותרבותיים בשילוב עם אקלים ים תיכוני ונוף אנושי ייחודי במדינה מתקדמת.

מגמת התיירות מקנה לתלמידים הלומדים בה ונבחנים בהצלחה, תעודה מקצועית של מפעיל תיירות ויכולת לעסוק בפקידות קבלה ובמקצועות נוספים בתחום המלונאות והתיירות.

מטרות מגמת התיירות:

• להבין את חשיבות התיירות לישראל.
  • להכיר את חבלי הארץ השונים ואת אתרי התיירות שבהם.
  • לבנות מסלולי תיור בארץ.
  • לדעת את סוגי בתי המלון ואת מגוון שירותי האכסון הקיימים.
  • להכיר את המחלקות השונות במלון ובעיקר את הקבלה ואת תפקידי פקיד הקבלה.
  • לפתח יכולת עבודה עם קהל לקוחות מגוון.
  • להכיר את סוגי התיירות הקיימים.
  • להכיר את הגורמים המשפיעים על התיירות בישראל.
  • להכיר ולהשתמש במושגים מקצועיים בתחום.
  • לעבוד עם שתי תוכנות מחשב, האחת מדמה את הקבלה במלון והשניה את העבודה של מפעיל תיירות, בשתיהן עובדים בפועל בענף.

רמת הלימודים: 8 יחידות לימוד

בתכנית הלימודים

התלמידים לומדים להכיר את המאפיינים התיירותיים, תיירות פנים וחוץ, ניהול השיווק התיירותי, לימודי הפנאי, תכנון תיירות וניהול חשבונות, הזמנות וקבלת אורחים במלון, ניהול מלונאי ויישומי מחשב בבתי מלון ובענף התיירות.

בוגר התמחות ניהול מלונאי יכול להשתלב כפקיד קבלה במלון וכן במשרדים המארגנים תיירות נכנסת לישראל או כעובד כללי בתחום המלונאות.

במהלך השנה יצאו התלמידים לסיורים באתרים תיירותיים בארץ, בירידי תיירות, בבתי מלון וייפגשו עם אנשי מקצוע מתחום התיירות.

הוראת המקצוע מורכבת מסיורים ומהוראה עיונית. החומר העיוני נלמד בעזרת ספרי לימוד, מפות וחוברות עבודה. הלמידה היא מגוונת וכוללת צפייה במצגות, התנסות מעשית בעבודת הקבלה, בעבודה מול מחשב, לימוד תוכנות מחשב בתחום הקבלה וארגון התיירות, משחקי תפקידים, משימות מתוקשבות, משחקים ועוד…

למי מתאים להצטרף למגמה?

לימודי התיירות מיועדים לתלמידי כיתת אתגר.

רכזת המגמה: כרמית בן חיים bencarbh2@gmail.com

צוות המורים