רובוטיקה ובקרת מערכות הנדסיות

העתיד כבר כאן! בית הספר הרב תחומי למדעים ואומנויות פותח החל משנת הלימודים תשפ"א את מגמת הרובוטיקה, ייחודו של תחום זה הוא בהתמקדות בחדשנות וביצירתיות.

רובוטיקה הוא תחום דעת המתמקד בתכנון ובבניה של מערכות מכאניות מבוקרות מחשב ו/או בינה מלאכותית, הקיימות ברובוטים בשירות האדם והחברה: רובוטים אזרחים, צבאיים, תעשייתיים ורפואיים.

תחום הרובוטיקה מקנה ללומדים מגוון רחב של מיומנויות ומתאפיין בחשיבה "מחוץ לקופסה" מחד, ובחשיבה לטובת הסביבה והקהילה מאידך, בנוסף מקנה כלים יישומים לפיתוח.

תחום עיסוק זה דורש ידע נרחב בהנדסת מכונות מחשבים ואלקטרוניקה. תחומים הנלמדים במגמה מתוך דגש על חדשנות ועל יצירתיות, כגון קבלה ועיבוד נתונים, טכנולוגיות תקשורת ומערכות טכנולוגיות, חשיבה מערכתית, מדעית טכנולוגית ויצירתית אשר תפתח אצל תלמידי המגמה סקרנות ומוטיבציה להעמיק בתחומים אלו הן לעתיד הקרוב בהשתלבותם בתפקידי מפתח טכנולוגיים בצבא והן בחיים האזרחיים באקדמיה או בתעשייה.

אנו  בבית הספר "הרב תחומי" מחויבים לחשיבה מערכתית אסטרטגית (ארוכת טווח) שבה אנו מכינים את התלמידים להשתלבות בחברה שגובר בה הצורך לעיסוק מעמיק במדע ובטכנולוגיה בין תחומיים לנוכח האתגרים הסביבתיים והחברתיים העומדים בפנינו בשנים הבאות.

אם נביט סביבנו נראה כי מכשירים רובוטיים נמצאים בכל מקום ובכל תחומי החיים. החיים במאה ה-21 מכילים מערכות טכנולוגיות מורכבות ומשולבות המכילות מנגנונים מכניים, אלקטרוניים, חשמליים וממוחשבים. מערכות משולבות אלו ברובן סגורות ומסתירות את המנגנונים הפנימיים שלהן וברוב המקרים קשה להבין את העקרונות הפיזיקליים עליהן הם מושתתות. הרובוטיקה באה ליצור מתווה העשרה ע"י פיתוח תשתית מחשבתית וחברתית.

במסגרת הלימודים כל תלמיד לומד חומר עיוני ומעשי וצובר ידע בתחומים רבים .  בסיום הלימודים יגישו התלמידים פרויקט לאחר ביצוע מחקר בנושא, פרי מחשבתם ודמיונם. הפרויקט יכלול תחומי דעת טכנולוגיים המשמשים תשתית לעולם ההייטק: רובוטיקה, תוכנה, אלקטרוניקה, פיסיקה, עיצוב תעשייתי ותקשורת.

מטרות המגמה:

• רכישת ידע והבנה טכנולוגיים.
  • הקניית מושגי השפה ההנדסית.
  • רכישת ידע בסיסי רחב בתחומים הנדסאים שונים (מכונות, אלקטרוניקה ומחשבים)
  • חשיבה בין תחומית – מדעית, הנדסאית ויזמות טכנולוגית.
  • יצירת סביבת למידה שונה ומעניינת המעודדת יצירתיות ויצירת לימוד חוויתי אישי וקבוצתי.
  • השתתפות בתחרויות ארציות ובינלאומיות.
  • עבודה במעבדות חדשניות, למידה לקראת יזמות וחדשנות בפרויקטים, לקראת לימודים גבוהים וכהכנה לצבא.

מבנה הלימודים:

• עבודה בקבוצות בסביבת פרויקטים pbl.
  • לימוד חומר עיוני המהווה תשתית לעבודה מעשית במעבדות.
  • תכנון ובנייה של רובוטים אוטונומיים.

תנאי קבלה:

• לימודי מתמטיקה ברמה מוגברת בהיקף של 4 – 5 יח"ל