קישור לחדר זום בבית הפתוח

מחול

המחול נחשב כמקצוע אומנותי מרכזי במערכת החינוך מתוך הכרה בתרומה העצומה של לימודי המחול להתפתחות האינטלקטואלית, הרגשית והחברתית של התלמיד או התלמידה ולחשיפתם לעולם התרבות והאמנות. מחול הוא לא "עוד מקצוע לבגרות", אלא אורח חיים.

מגמת המחול מיועדת לתלמידים ולתלמידות האוהבים ומחוייבים למחול. המטרה והאתגר של מורי המגמה לחשוף את התלמידים והתלמידות לתכנים ולרוח המחול, כך שבסוף הלימודים יהיו להם כלים להתפתחות מקצועית בתחום או להמשיך לעולמות תוכן אחרים עם יכולות משוכללות ללמידה ולהצטיינות בכל תחום.

מצוינות בתחום המחול בגיל ההתבגרות מנבאת הישגים גבוהים בעתיד בתחום זה ובתחומים אחרים. לעובדה זו ביסוס מדעי מחקרי. צוות המגמה מעודד את שאיפת התלמידים והתלמידות לרמת הישגים גבוהה, ומכשיר אותם לגישה מקצועית במחול תוך פיתוח יכולת הביצוע והיצירתיות כאחד. התלמידים והתלמידות רוכשים הרגלי למידה, משמעת עצמית גבוהה, מפתחים את יכולתם להבעה אישית, לשיתוף פעולה בצוות ולהתמודדות עם משימות. השילוב בין המקצועות העיוניים ובין הלימודים המעשיים במחול מביא להתפתחות הדימוי עצמי, היצירתיות, הישגיות וצריכת תרבות רגישה ומשכילה.

בתכנית הלימודים

תכנית הלימודים מורכבת מנושאים מעשיים ועיוניים:

הנושאים המעשיים הם: מחול מודרני, בלט קלאסי, אילתור ויצירה, ג'אז והיפ הופ.

הנושאים העיוניים הם: תורת המחול- ניתוח יצירות, דגש על הכרת המחול הישראלי, תנועה וקצב, אנטומיה – בדגש על נושא הבריאות לתלמידי מחול בגיל ההתבגרות.

בנוסף למערכת הלימודים הקבועה מקיימת המגמה פעילויות העשרה נוספות כגון: יציאות מאורגנות לצפייה במופעי מחול, סדנאות רפרטואר- לימוד יצירות חשובות מרפרטואר הלהקות המובילות בארץ, סדנאות אמן- מפגשים וסדנאות בהדרכתם של רקדנים ושל כוריאוגרפים מקצועיים והשתתפות באירועים כגון: ימי מחול ארציים, מפגשי מגמות ועוד.

*לתלמידות מצטיינות תינתן אפשרות להרחיב את יחידות הלימוד ב – 5 יחידות נוספות. הרחבת היחידות יכולה להתבצע ע"י רסיטל לתלמידות מחול מצטיינות באמצע כיתה י"ב או ע"י כתיבת עבודת חקר המתחילה בכיתה י"א.

ייחודה של מגמת המחול הוא בהשקפתה החינוכית והמקצועית המאפשרת לכל תלמיד למצות את מכלול כישוריו ולהתפתח על פי יכולותיו ועל פי נטיותיו. קצב ההתקדמות אינדיבידואלי ותלוי בעיקר ביכולת ההתמדה, בסקרנות, בריכוז, כמו גם בנתונים הפיזיים, המנטליים והרגשיים של כל תלמיד.

בוגרי המגמה- היכן הם היום?

מגמת המחול בבית ספרנו נחשבת לאחת המגמות המצטיינות בארץ בזכות ייחודה ובזכות ההישגים הגבוהים של תלמידיה. תלמידים מהמגמה זכו במלגות קרן התרבות אמריקה ישראל, חלקם הגיעו למעמד של רקדן מצטיין בצה"ל והתקבלו מיד בסיום הלימודים ללהקות המקצועיות המובילות בארץ. אנו יכולים למצוא את בוגרינו משתלבים במסגרות השונות של עולם אמנויות הבמה: בלהקות צבאיות, בלהקות המחול המובילות, שחקנים בתיאטרון ובסדרות טלוויזיה, כוריאוגרפים, בעלי תארים

אקדמאיים במחול או בתיאטרון ומורים בסגנונות מחול השונים. אלו שלא המשיכו בכיוונים אומנותיים עושים חיל בתחומים אחרים, כגון: רפואה, אדריכלות, עריכת דין, הייטק ועוד.

תנאי קבלה

1. המגמה מתאימה לבנים ולבנות כאחד.
  2. כשרון טבעי למחול, משמעת עצמית ונכונות להתמיד ולהצליח!
  3. מעבר בחינות קבלה למגמה (תאריך יימסר לנרשמים).

נולדת לרקוד?

אם כן, מקומך איתנו!